Om Danske Byggeøkonomer

Foreningen

Foreningen Danske Byggeøkonomer har eksisteret siden 1985, hvor den opstod i privat regi og har lige siden uddannet byggeøkonomer hvert år. Foreningen er en non-profit organisation og er en interesseorganisation og netværk for alle udøvende byggeøkonomer. Foreningen udbyder fagligrelevante kurser og medlemsmøder for både Byggeøkonomer, medlemsvirksomheder og andre interesserede fra byggebranchen.

Der har siden opstart blevet uddannet ca. 1.100 Byggeøkonomer og af dem er ca. 400 medlem af foreningen. Vi tilbyder vores medlemmer gå-hjem-møder, webinarer, kortere kurser og andre uddannelser. Udover Byggeøkonomuddannelsen har vi siden 2019 også en Projekteringslederuddannelse.

Vores ambition er at være et sted, hvor vores medlemmer bliver løbende opdateret på ders felt og at vi er det bedste forum udveksling af erfaringer og netværke.

 

Foreningens medlemmer

For at kunne være medlem af foreningen skal man være uddannet byggeøkonom. Hvis en virksomhed har byggeøkonomer ansat, kan den være medlem af foreningen. Hvis det er tilfældet kan alle ansatte i virksomheden deltage gratis i foreningens aktiviteter og opnå rabat på foreningens uddannelser og kurser.

 

Foreningens bestyrelse

Foreningen består af en frivillig bestyrelse på fem personer og optil to suppleanter, som alle er uddannede byggeøkonomer og som vælges ved den årlige generalforsamling. Bestyrelsen afholder mellem 8-10 møder om året. Derudover tager de på to seminarier om året, hvor strategi, vision og handlingsplan for foreningen og uddannelserne planlægges.

Se Bestyrelsen

 

Foreningens sekretariat

Foreningens sekretariat varetages af Kalinka Stapput, som er ansat til drive den daglige drift og ledelse af hele foreningen.
Hun den man er i dialog med, når man tilmelder sig en af vores uddannelser, ligesom hun er den ansvarlige for den praktiske gennemførelse af uddannelserne. Hun sikrer ligeledes dialogen mellem bestyrelsen, medlemmerne og samarbejdspartnerne. Hun har ansvar for medlemsmøder, netværksmøder, medlemsseminar og fester. Hun er også personen, som man skal gå til, hvis man har idéer til kommende arrangementer i foreningen.

Foreningen har kontor i Tårnet på Lindevangs Allé 2. 

 

CEEC & RICS

Foreningen er medlem af CEEC (The European Council of Construction Economists) og deltager i to årlige konferencer, hvor byggeøkonomi diskuteres i Europa. I 2016 skal Danske Byggeøkonomer stå for konferencen i København.

Foreningen samarbejder også med RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors) og har som den eneste organisation i verden en enestående aftale med RICS om, at når man har været byggeøkonom i mindst 5 år og er medlem af foreningen, så kan man automatisk blive certificeret RICS medlem. En procedure som normalt tager lang tid at opnå. Aftalen afspejler Rics’ blåstempling af byggeøkonomuddannelsen og byggeøkonomer generelt.

 

Foreningens netværk

Foreningen fungerer som netværk for byggeøkonomer og andre med interesse indenfor byggeøkonomi. Internt i foreningen er der mindre netværk, som arbejder med totaløkonomi, IKT og udvikling af foreningens medlemmers mulighed for faglig opdatering indenfor byggeøkonomi. Udover at foreningen samarbejder med CEEC og RICS, så samarbejder vi også med andre organisationer for at styrke det tværfaglige samarbejde i branchen.

 

Foreningens uddannelser

Foreningen kører i øjeblikket to faste uddannelser: 

  • Byggeøkonomuddannelsen er foreningens kerneuddannelse. Uddannelsen har kørt siden 1985 og der startes ét hold op årligt både i København og Aarhus.
  • Projekteringslederuddannelsen er startet i foråret 2019 og der vil køre to hold årligt både i Aarhus og i København. 

Tilmeld nyhedsbrev

Kalinka Stapput
Kontakt
Kalinka Stapput
Sekretariatsleder
Tlf.: 2337 5616

Arrangementer i foreningen

Her kan du se foreningens kalender

Klik