Social bæredygtighed og helende arkitektur – hvorfor det?
Henrik Bendix Olsen skyder medlemsrækken i gang med et spændende oplæg, der er forankret i den sociale bæredygtighed. Social bæredygtighed lægger vægt på den menneskelige faktor, som afgørende forudsætning for realiseringen af et bæredygtigt samfund. I forhold til byer og arkitektur handler social bæredygtighed om at sikre inklusion og diversitet, boligtilbud til alle, samt skabe trygge og sundhedsfremmende omgivelser. Socialt bæredygtige bygninger og byområder udvikler sig positivt med de mennesker, der bor i dem, i modsætning til når den fysiske struktur påvirker beboernes adfærd i negativ retning.
Kollegaer er velkomne til medlemsmødet!
Helende arkitektur er det arkitektoniske princip, hvor recovery som behandlingsmæssigt tankesæt forbindes med en bygningsfilosofi. Med udgangspunkt i en grundlæggende antagelse om, at ”de fysiske omgivelser har stor indvirkning på vores psyke og trivsel”, bliver arkitektoniske elementer såsom lys, farver og materialer inddraget i hospitalsbyggeriet. Princippet i helende arkitektur gør rummet til en behandlingsmæssig komponent på linje med medicin og plejefaglig omsorg.
Henriks flerårige erfaring med sygehusbyggerier og projekter med høj kompleksitet har givet ham konkret evidens og erfaring med hvad helende arkitektur kan gøre for menneskers velbefindende. Forskning, implementering i arkitekturen og byggeriet, samt resultaterne i drift peger entydigt på betydningen af interaktionen mellem rum og menneske – virkninger som både bygherrer, rådgivere og driftsherrer bør være bevidst om.
På dette medlemsmøde vil deltagene få konkrete idéer og værktøjer til, hvordan man kan tænke social bæredygtighed og helende arkitektur med ind i byggeriet.
Oplægsholder
Henrik Bendix Olsen (Ejendomschef Roskilde Kommune, Bestyrelsesformand for Bygningsfonden Roskilde Festival Højskole, medl. Byggesocietets sundhedsudvalg, Tidl. byggechef i Region Hovedstaden, Tidl. Projektchef Region Sjælland)
Dato og tid
Medlemsmødet finder sted mandag d. 18. november 2019 fra kl. 16.30 - 18.30.
Sted
Arkitema Architects
Frederiksgade 32
8000 Aarhus C
Målgruppen for kurset
Byggeøkonomer og kollegaer fra medlemsvirksomhederne.
Pris
Medlemsmødet er gratis for medlemmer af foreningen og medarbejdere fra medlemsvirksomhederne.
Hvis din virksomhed ikke er medlem, men du alligevel gerne vil deltage koster det 750 kr. + moms at deltage.
Tilmelding
Tilmelding til medlemsmødet skal ske via mail til Kalinka Stapput. Skriv i mailen om du er uddannet byggeøkonom eller en kollega.
Hvis man udebliver fra medlemsmødet uden at have meldt afbud (senest dagen før), vil der blive pålagt et ekstra gebyr på 750 kr. på næste kontingentopkrævning.
Tilmeldingsfrist
Fredag d. 15. november kl. 12.00