Sidder du i lederrollen og vil du gerne styrke din handlekraft og få retning på dit lederkompas?
Få de bedste forudsætninger for lære dig selv at kende i lederrollen og rammerne til refleksion og træning.
Dette kursus er et intenst forløb, bygget op over to moduler af to dage, samt en individuel samtale, hvor vi sætter fokus på dig i rollen som leder. Du bliver præsenteret for relevante emner og temaer inden for ledelse og personlig udvikling i rollen som leder.
Målgruppe:
Forløbet passer rigtig godt til dig, der både lige er nyudnævnt leder, eller som har nogle års erfaring i rollen som leder.
Kursets indhold:
Modul 1 - (2 dage):
At blive en god leder kræver, at du kender til dine egne mønstre og præferencer for opgaveløsning, kommunikation og samarbejde. Ligesom det kræver at du kender til dine stresstriggers for at kunne skærme dig selv.
I alle grupper er diversitet vigtigt. Det giver en god dynamik og vi får mange perspektiver på opgaveløsninger. Samtidig kan det være udfordrende at være under pres, når du skal arbejde sammen med, eller lede andre, med en personlighedsprofil, der ikke ligner din egen. Opdag hvordan du kan vende frustration til samarbejde.
Mange ledere anvender den ledelsesstil de selv foretrækker at blive mødt med, men vi kan risikere at overse, at situationen faktisk kalder på en anden ledelsesstil lige nu. Det kan skabe frustration i en gruppe. Du lærer hvordan du kan afkode den mest hensigtsmæssige ledelsesstil, der matcher situationen.
I et marked hvor der er høj efterspørgsel på dygtige medarbejdere, er der ingen tvivl om at kompetenceudvikling er et af de vigtigste parametre i forhold til, at medarbejderne vælger at blive i virksomheden. Udvikling kan dog hurtigt drukne i drift, så hvordan kan du klogt tænke udvikling ind i hverdagen og få en stærk struktur på det.
For langt de fleste ledere – nye som erfarne – er det altid svært at skulle tage de svære samtaler. Alene af den grund, at de ER svære. Under dette tema sætter vi fokus på de svære emner og den struktur der kan hjælpe dig i samtalen.
Modul 2 – (2 dage):
Når vi arbejder sammen i komplekse organisationer med mange tværfaglige snitflader, er det nemt at støde ind i både faglige og menneskelige flaskehalse. I dette tema lærer du hvordan du med samtalens kunst kan hjælpe din medarbejdere videre i det dilemma de står, uden at servere svaret for dem.
At lande i en konflikt eller i et anspændt forhold med et andet menneske, er en del af det at være leder, og det at være menneske. Det kan være svært at være i en konflikt, men håndterer du konflikten rigtigt, er der meget læring at hente – både for dig og din organisation. I dette tema stiller vi skarpt på din egen konfliktstil og hvilke andre stile du med fordel kan anvende i de forskellige situationer.
Den eneste konstant er forandring. Det er vist en meget god måde at beskrive vores måde at være i verden på. Verden omkring os forandrer sig hele tiden. Det gør vores arbejdspladser også. Så selvom vi i princippet oplever forandringer hele tiden, så er vi ikke glade, når vores rutiner og kendte verdensbillede ændres for hurtigt. I dette tema får du redskaber til at afkode modstanden mod forandringen og værktøjer til at imødekomme modstanden.
Vi afslutter forløbet med at sætte fokus på din fortsatte udvikling leder. Hvor er det, du allerede står stærkt? Hvor skal du øve dig og hvor skal du udvikle dig lidt mere? Hvad skal være dit næste gode step.
Underviser:
Stig Buestad-Kjeldsmark er ledermentor og ejer af konsulentvirksomheden Kjeldsmark. Stig har mere end 11 års erfaring med at uddanne og udvikle ledere i mange større danske virksomheder.
Sted:
Danske Byggeøkonomer
Lindevangs Allé 2
2000 Frederiksberg
Dato:
6-7. Februar 2024 - modul 1
6-7. marts 2024 - modul 2
Undervisningen finder sted alle fire dage fra kl. 9.00 - 16.00
Pris:
Pris for deltagelse som medlem af Danske Byggeøkonomer 9.900 kr. + moms.
Pris for deltagelse som ikke-medlem 14.900 kr. + moms.
Vores jyske medlemmer får reduktion i kursusprisen pga tranporttid. Ring og tal med Kalinka (Mobil 2337 5616), hvis du er interesseret i at deltage.
Tilmelding:
Tilmelding skal ske senest 20. januar 2024 ved at skrive til Kalinka Stapput.
Kurset aflyses hvis der kommer under 10 tilmeldinger.
Dato og tid:
06-02-2024 09:00 - 07-03-2024 16:00
Adresse:
Lindevangs Alle 2, 2000 Frederiksberg
Kontaktinfo:
Deltagerantal:
20
Mødested:
Danske Byggeøkonomer
Telefon: